Intervju med Thomas Köhlberg - Servicepartner & Återförsäljare

Thomas Köhlberg är en av våra väldigt omtyckta servicepartners och återförsäljare. I förra veckan var han på besök hos oss på kontoret för att genomgå en utbildning med vår servicetekniker och inte minst för att träffa oss på Separett och säga hej! Vi hann med en liten intervju med Thomas för att få en förståelse för hur han arbetar.

Thomas Köhlberg


🌳 Hej Thomas!
För de som inte vet vad du gör, vill du berätta lite vad du sysslar med?

- Absolut! Jag jobbar som servicetekniker och återförsäljare av Separetts produkter som är vattenfria toalettlösningar. Jag är delaktig i hela processen från försäljning till installation och därefter service av toaletterna

🌳 Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

- Det brukar börja med mailkontakt på förmiddagen där jag besvarar många kundmail och ringer till mina kunder. Därefter åker jag ut till kunder där jag både installerar nya toaletter och servar befintliga toaletter. Kunderna tar även med sig toaletterna till min verkstad som jag servar på plats

🌳 Var håller du till?

- Från södra Göteborg upp till Strömstad och söderut mot Vänersborg

🌳 Hur länge har du jobbat med detta?

- Jag har gjort detta i 6 år ungefär

🌳 Har du sett några förändringar i marknaden/hur du jobbar under dessa år?

- Ja verkligen! Jag har fått uppleva en jättestor förändring som bara har varit positiva med förbättringar. Framförallt med mig själv, mitt företag och samarbetet med Separett och deras utveckling av nya toaletter

- Den företagsbilen jag har nu har jag haft i tre säsonger och den har gjort jättemycket då jag syns tydligt på vägarna när jag är ute och åker. Många ringer mig efter att de har sett att jag är ute och kör och vill ha min hjälp. Det är det bästa tycker jag

🌳 Är det högt tryck under sommaren?

- Oja! Vår högsäsong med både service och installation är under sommaren då de flesta är på plats i sina fritidshus. Så då är det mycket att göra!

🌳 Jag har förstått att kommuner har börjat ställa höga krav på avloppsreningen i fritidshus exempelvis, vad innebär detta?

- Det innebär att mångas nuvarande vattentoalett är underkänd av kommunen. BDT-vattnet (bad-, disk- och tvättvatten) är godkänt men ej toalettavfallet. Valen man då står inför är att antingen bygga ett minireningsverk för många hundra tusen, eller så väljer man att sätta in en förbränningstoalett där man kan ha kvar det gamla systemet för ex. dusch och handfat. Jag har några kunder i Tanums kommun till exempel som har fram till jul på sig att ordna detta – annars har kommunen satt vite (betala böter) om de inte lämnar in godkända papper till kommunen på vald åtgärd

- Vi vill därför nå ut till folk som står inför val som dessa baserat på kommunala bestämmelser och upplysa dem om att det finns fler än ett alternativ, såsom våra förbränningstoaletter

🌳 Vad är roligast med ditt jobb?

- Att se nöjda och glada kunder är det absolut bästa. Vissa perioder är det full fart sju dagar i veckan, under sommaren exempelvis. Sen när den perioden är över tänker man tillbaka på det och känner; fasen vad kul det var och vilka trevliga människor jag har träffat! Sen är det bra för miljön också vilket är väldigt stimulerande

- Jag vill alltid ge bra service och lägger därför ned mycket tid på att prata med kunden och anpassa mig efter deras behov, speciellt under högsäsong, med att vara flexibel och tillgänglig. Jag bor även bra till på västkusten lättillgängligt till många kunder och fritidshus

🌳 Hur ser det ut nu när vi kommer in i en lågsäsong, kan du gå ner till fem dagar i veckan då kanske?

- Absolut, då går det ned rejält och jag kan fokusera mer på vidareutveckling av företaget och kanske till och med få lite ledigt 😊

 

Kohlbergs bil

 

 

                Tack Thomas för ditt fantastiska jobb!✨

 


                Här finns Thomas:
                     Hemsida: www.kohlbergs.se
                     Telefon: 0733 261 690
                     E-post: info@kohlbergs.se